Sivut

9. joulukuuta 2014

Aatoksia piharakennuksista ja pihan toimintojen sijoittelusta.


Suunnitelmakuvat tulostettu: www.talopakki.fi
Asumme vuonna 1952 valmistyneessa purueristeisessä rintamamiestalossa, jossa autotalli sijaitsee kellarissa. Tila on ihan kätevä tavaran säilytykselle, mutta eihän sinne enää nykyautot mahdu sisälle. Lisäksi kellariin menevä luiska on sadevesien suhteen aika riskirakenne.

Olemme siis alkaneet aina välillä miettimään piharakennusta, jossa olisi varastotilaa, tilaa polttopuille ja autokatos auto(i)lle. Välillä olemme miettineet erillistä varastoa ja puuvajaa ja ja ja. Sitten totesin, että ei en halua pihaa täyteen pieniä tönöjä, vaan kaiken mahdollisen yhden katon alle.


Näistä talopakin suunnitelmista lähdin miettimään, että jotain tällaista meillekin olisi hyvä saada. Lisätoiveena olisi vielä tilat kahdelle autolle. Siitä se ajatus sitten lähti ja aloin piirrellä käsin jonkinlaista pohjaratkaisua, joka olisi meille sopiva. Roskakatosta me ei voida autotallin yhteyteen sijoittaa, sillä se tulisi liian kauaksi tiestä (yli 5m). Pyykkinarujen sijoitus rimoituksen taakse suojaan katseilta ja auringon paahteelta, tuntui myös hyvältä ajatukselta. Sijoittuisihan tuleva piharakennus vanhan pyykkitelineen paikalle.


Samalla muuttuisi sisäänajo tontillemme toisen kadun puolelle ja tuo toinen tonttiliittymä (oikeanpuoleisessa kuvassa alareunassa) täytyisi sulkea. Toiminnallisesti tämä ratkaisu olisi selkeämpi ja pihasta tulisi yhtenäinen ilman, että pihatie jakaa oleskelupihan kahteen osaan. Tonttiliittymän muuttamisesta olemme jo alustavasti kaupungilta kysyneet, mutta muuten projekti on vielä täysin suunnitteluasteella. Sitten täytyisi vielä miettiä rahoitustakin. 

Vinkkejä hyvistä suunnittelijoista ja rakentajista Pirkanmaan alueelta saa vinkata, jos vaikka jossain vaiheessa projekti lähtisi oikein todella käyntiin. Budjettiahan ei voi tietää ennen kuin suunnitelmat ovat valmiita.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti