Sivut

30. kesäkuuta 2014

Kesäasuntounelmia

Voimamiehen päiväuniaikaan olen yhä useammin ja useammin alkanut surffailemaan netin syövereissä, etsien mielenkiintoisia taloja Pirkanmaan alueelta, jotka soveltuisivat meidän perheen kesäasunnoksi tai -mökiksi. Kriteereinä ovat vanha (ennen vuotta 1950 valmistunut), tontin koko vähintään noin 5000 m2 ja aika alkuperäiskuntoinen. Matka Tampereelta max 80 km. Järvenrantakin olisi oikein kiva, mutta useimmiten tällaiset kohteet pompsahtavat hinnoiltaa tavallisen kuolevaisen ulottumattomiin, joten olen katsellut myös kuivanmaan mökkejä.

Yksi ihastelemistani ja kuolaamistani on Pihlajalahden vanha koulu Ruovedellä. Itseasiassa samalla saisi kaksi koulurakennusta 1906 valamistuneen vanhan koulun, jossa opettajan asunto, ruokasali, opuetuskeittiö ja kaksi suurta luokkahuonetta ja joskus 1950-luvulla valmistuneen uudemman koulun, jossa kaksi asuntoa ja kaksi luokkahuonetta. Myynti-ilmoitus koululle löytyy täältä

Silmissäni jo näen tuon uudemman koulurakennuksen maalattuna tumman harmaaksi valkoisilla ikkunanpuitteilla ja vanhan koulun maalattuna helmen harmaaksi. OIH ja VOIH! Josko pian nappaisi ja Loton pääpotti osuisi meille. Tämä rouva lähtisi koulukaupoille, jos vaan sellainen onni potkaisisi.
Toinen kohde, mitä olen ihaillut, on tämä Urajalassa sijaitseva vanha suojeluskuntatalo. Tässä talossa olisi ihanaa luonnetta ja sopisi loistavasti kesäkodiksi ja suurten kesäjuhlien pitopaikaksi. Voisin sieluni silmin nähdä juhannuskoivut ovenpielissä ja suuret pidot ja hauskat pienet näytelmät ja musiikkiesitykset salissa.


Jonakin päivänä minulla on tällainen talo kesäasuntona tai jopa kotina, mutta sitä odotellessa on ihana haaveilla ja suunnitella sisustuksia. Näitä haaveita ja ideoita on myös kerättynä Pinterestiin, jotta sitten kun asia on ajankohtainen ei tarvitse alkaa tyhjästä keksimään ideoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti