Sivut

24. tammikuuta 2013

Pakkaspäivälounas


Tällaisina ihanina pakkaspäivinä tarvitsen lämmikettä myös sisäisesti. Lounaaksi tänään tein curryllä ja chilillä maustettua kasvissosekeittoa ja päällä nokare feta-persiljaranskankermaa. Kyytipojaksi ihania uunituoreita kaurasämpylöitä. Kyllä näillä taas jaksaa päivän pikkumiehen kanssa.

Kasvissosekeitto

4 perunaa
4 porkkanaa
pala mukulaselleriä
1 sipuli
1/2 keskikokoinen bataatti
1 kasvisliemikuutio
2 tl curryä
kuivattua chiliä oman maun mukaan
1-2 dl kermaa (kookoskerma tai -mairo sopii myös erittäin hyvin)

Keitä kasvikset läpikypsiksi kasvisliemessä. Lisää kiehumisen loppuvaiheessa curry ja chili. Soseuta keitto ja lisää joukkoon kerma. Maista keittoa ja tarkista suola. 


Feta-persiljaranskankerma

1prk maustamatonta ranskankermaa
200 g Fetaa
nippu persiljaa
jauhettua mustapippuria 

Muussaa feta haarukalla pieneksi murenaksi ja sekoita ranskankerman joukkoon. Silppua persilja pieneksi ja sekoita feta-ranskankerma seokseen. Mausta seos mustapippurilla. Anna seosksen tekeytyä jääkaapissa hyvän aikaa ennen tarjoilua, sillä Fetan suolaisuus leviää ajan kanssa ranskankermaan. Tarjoile kuuman keiton päällä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti