Sivut

24. toukokuuta 2013

Projekti: PIHALLA


Joskus tulee aina sellainen olo, että nyt tarvitsisi tehdä jotain. Ja tänään sellainen tunne minulle tuli katsellessani omaa pihaani ilta-auringon valossa. Katselin surullisena ympärilleni ja huomasin sanonnan, "suutarin lapsella ei ole kenkiä", pitävän enemmän kuin paikkansa. Tämän pihasuunnittelijan piha ei ole kaunis ja kutsuva keidas, vaan sotkuinen, kituva, epätasainen, hoitamaton ja tällä hetkellä paljon työtä vaativa piha.

No ei auta itku ja poru, vaan täytyy ryhtyä toimeen. Hetken mietittyäni ja katseltuani ympärilleni tajusin että minun täytyy tehdä oman pihani kanssa samalla lailla kuin asiakkaitteni pihojen kanssa, eli aloittaa pihasuunnittelun ja -rakentamisen projekti. Samalla päätin dokumentoida projektin kulkua blogiin, jotta totuus ei unohtuisi ja projektista tulee julkinen, jolloin en voi pyörtää sanojani.

Tavallisesti projektille tulee määrittää alku ja loppu. Projekti: PIHALLA alkaa nyt ja päättyy ennemmin tai myöhemmin. Nykyhetken ja ennemmin tai myöhemmin tulevan ajankohdan välinen aika on vaikeasti määriteltävissä, mutta sanotaan nyt vaikka näin, puutarha ei ole koskaan valmis ja se on aina muutoksessa. Projekti tulee olemaan siis pitkä ja loppu häämöttää vielä kaukana tulevaisuudessa. Uskon kuitenkin vakaasti, että muutos pihassamme tulee olemaan valtaisa nykyhetkeen nähden, joten tämän ajatuksen voimalla aion jaksaa eteenpäin.

Vaikka olenkin puutarha-alan ammattilainen, en ole kaikkitietävä ja aina oikeassa. Moni asiaan vihkiytynyt ja innokas harrastelija tietää monesta asiasta enemmän kuin minä, joten kyseenalaistakaa ja kysykää. Tervetuloa seuraamaan PIHALLA-projektiani. Toivottavasti viihdyt ja tulet käymään uudestaankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti